Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rotsac » fredag 2021-11-05 18:16
Jag tänker brygga en "Bourbon Stout" enligt receptet:
https://web.brewfather.app/share/cB5V8x2rOjLAJCVideo:
https://www.youtube.com/watch?v=XqqDumGY90cMan ska lägga 50 gram ekflis i 5 dl Bourbon, och sedan efter 7 dygn tillsätta endast spriten i ölet vid tappningen.
Enligt receptet så blir alkholhalten cirka 7,7%
Men exakt vad blir alkoholhalten, när man till 19 Liter öl tillsätter 5 dl Bourbon som innehåller 45% alkohol?
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av Djonk » fredag 2021-11-05 20:09
Jag får det till ungefär +0,8-1,15%-enheter, beroende på om du låter spriten dunsta eller inte.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 86 gäster