Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Olof Fager » tisdag 2021-10-26 18:42
Hej! Snabb fråga. Tänkte öka kolsyran till en amerikansk lager jag ska flaska nu. Brukar lägga en mockabit per flaska (33cl) så det blir typ 6g/l. Tänkte öka till 7,8g/l. Ingen risk för flaskorna? Tänker att det borde vara lugnt, men frågar för säkerhets skull.
-
Olof Fager
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 64
- Blev medlem: torsdag 2020-09-10 10:01
av Hövdingen » tisdag 2021-10-26 21:57
Det är lugnt. Beror dock lite på vilken jäst du använder också. Jäst med lägre utjäsningsgrad tenderar att väckas till liv igen när man buteljerar. Då börjar den jäsa maltotrios igen och kan orsaka fontäner. Har du en jäst som jäser ut ordentligt skulle jag inte oroa mig.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Olof Fager » tisdag 2021-10-26 22:18
Flaskat redan så får hålla tummarna
W34/70 till 1.010 från 1.043 på två veckor och sedan kallkraschat i tre dagar. Flaskar som jag brukar (kallt) och ställer mörkt i rumstemperatur sen. Sockerbitarna (som skulle vara 2,6g) var ojämna i storlek denna gång så det kommer tyvärr skilja från strax över 2g till knappt 3 g per flaska, men det är som det är.
-
Olof Fager
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 64
- Blev medlem: torsdag 2020-09-10 10:01
av Hövdingen » tisdag 2021-10-26 22:25
w34/70 ska inte orsaka några problem.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Olof Fager » onsdag 2021-10-27 05:14
Strålande, jag ber om att få tacka så mycket (35-ordsregeln främjar verkligen artigt språkbruk)!
-
Olof Fager
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 64
- Blev medlem: torsdag 2020-09-10 10:01
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 58 gäster