Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Triggerhappy » måndag 2021-07-19 23:20
Vad är era erfarenheter gällande dessa två olika?
Aldrig använt någon av dem, men kan man förvänta sig skillnad motsvarande pale malt och wienermalt?
Utöver färg, vilka smakskillnader upplever ni?
-
Triggerhappy
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 36
- Blev medlem: onsdag 2020-12-09 16:12
av fredrik.stahl » lördag 2021-08-07 16:41
Extra pale är ju lättare kölnat och har därmed lite mindre av den där nötiga smaken som vanlig MO har. Men är fortfarande ganska kexig. Jag föredrar vanlig MO men ljus kanske kan passa i en brittisk blonde ale eller som smaktillskott i någon annan ljus ale där man vill bredda smaken lite utan att få mörkare färg.
-
fredrik.stahl
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 652
- Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
- Ort: Frösön
av Triggerhappy » onsdag 2021-08-11 13:41
Ja så lär det vara, ska man köpa en 25kg säck lär man nog satsa på vanlig då den bör passa fler stilar
-
Triggerhappy
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 36
- Blev medlem: onsdag 2020-12-09 16:12
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 81 gäster