Moderatorer: martinb, Webbgrupp
SGP skrev:Första tipset är att använda Fermentis SafLager W-34/70 som klarar höga temperaturer. Annars någon form av California Common-jäst, exempelvis Mangrove Jack's M54 Californian Lager.
Ett tredje tips är att brygga en Kölsch som egentligen är en ale fast liknar en lager. Wyeast 2565 är den jäst som brukar rekommenderas här, annars White Labs WLP029, Fermentis SafAle K-97, Lallemand Kölsch och säkert flera andra.
Skogstorpsbryggarn skrev:Finns ett intressant test som ser ut att passa din utmaning. Testen är gjord av Brulosophy där han testar att brygga lager med w34/70 i olika temp, den högsta hela 28gr. Du kan läsa om testet och resultatet här:
https://brulosophy.com/2016/04/18/ferme ... t-results/
Erik12 skrev:Om du har möjlighet att få tag på ett begagnat kylskåp eller har ett extra nånstans hemma, kan du mycket enkelt knåpa ihop ett jässkåp.
Det enda du behöver förutom kylskåpet är en värmematta för krukor, en frostvakt eller typ 150-200w värmefläkt och en extern termostat som kan styra kylning och värmning, stc 1000 funkar väldigt bra. Eventuellt en chassifläkt för att få lite luftcirkulation. Jag har en sådan anordning i trädgårdsskjulet jag jäser i, allt som allt lagt dryga 2 lax på det men det är utan tvekan en värd investering.
Olof Fager skrev:Jag använder frysbox och extern termostat + en torrbollen. Det räcker, såvida du inte behöver aktivt värma något över rumstemperatur såklart. Brygger mycket lager och det funkar utmärkt för det.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 45 gäster