Temperatur under torrhumling?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Temperatur under torrhumling?

Inläggav Rotsac » onsdag 2021-05-12 20:04

Jag ska under nästa dygn torrhumla 20 Liter öl med 50 gram Centennial, och 50 gram Mosaic.

Det ska ske under tre dygn
Ölet håller för närvarande 22 grader, och jästen har i princip gjort sitt.
Skulle man kunna påstå att det kan bli någon märkbar skillnad vad gäller torrhumlingen, om den sker vid någonstans i temperaturintervallet 17 till 22 grader?
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Temperatur under torrhumling?

Inläggav MCMLXXXII » söndag 2021-05-16 08:58

Möjligen att 22°C är i högsta laget. I hembryggarskala spelar nog minimalisering av kontakt med syre större roll dock, än temperaturen skulle jag gissa.
https://grainfather.com/effects-of-temp ... y-hopping/
https://brulosophy.com/2020/06/29/impac ... t-results/
https://www.researchgate.net/publicatio ... tant_Beers

Sierra Nevada har gjort en redig studie där de undersöker skillnaden med avseende på val av tidpunkt för torrhumlingen. Själva studien har jag inte lyckats spåra upp, men en dugligt djupgående intervju finns i denna pod: https://www.masterbrewerspodcast.com/109
Användarvisningsbild
MCMLXXXII
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 161
Blev medlem: onsdag 2017-10-25 17:05


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 53 gäster