Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Karl R » torsdag 2021-02-18 09:24
Hej
Hade klydd med min hävert senast, en sån där man skakar igång, blev mycket skak, och med en jäst som var dåligt flockulerande, Wyeast French saison.
Det som hände var att jag provade en flaska som jag inte lyckats få i tillräckligt i, för mycket luft över ölet (hur säger man headspace på sv?)
Alltså: jag tycker mig se en lätt rosa ton i ölet när jag häller upp det, gissar på att det är oxidering.
Men är det?
Bara pilsnermalt och lite vetemalt i den, weyermann, om det nu gör skillnad. Ölet smakade väl inte så fräscht längre, men det var inte något fel på det, egentligen. Såklart biased av att jag tyckte färgen var skum.
Säger forat?
-
Karl R
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 797
- Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
- Ort: Eslöv
av martinb » torsdag 2021-02-18 10:09
Jag känner igen liknande från en egen veteöl för en herrans massa år sen, också bara pilsnermalt, vetemalt och viss oxidation med. Spännande!
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av Karl R » torsdag 2021-02-18 10:50
Va bra! eller, ja, inte bra. Men bra att det känns igen!
Det har hänt nån enstaka gång förut, men har inte kopplat ihop det då, och då hade nog ölet stått länge på flaska.
-
Karl R
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 797
- Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
- Ort: Eslöv
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 42 gäster