Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av stenp » torsdag 2021-01-28 12:47
Jag har en öl med målet att få en alkoholhalt på ca 0,7%. Bryggd i en Grainfather utan några problem under bryggningen.
Pale Ale malt + Caramel Aroma. SafeAle English Ale jäst.
OG 1008 FG mål 1002. Har nu jäst i 14 dagar men FG går inte ned under 1006. Vad göra?
-
stenp
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 4
- Blev medlem: torsdag 2020-11-19 15:57
av Djonk » torsdag 2021-01-28 13:25
Smakar den som du vill kan du kanske våga dig på att flaska den ändå - kan vara färdig, men skaka upp bottensatsen om du vill så får du se. Skulle man flaska några enstaka pinnar för tidigt är risken för flaskbomber inte särskilt stor så länge du inte har överdrivet mycket prima/socker i för flaskjäsning.
En annan idé är att ha i lite jästnäring eller sparad jäst som man kokar först för att se om det hjälper.. Men det är alltså inte säkert att du verkligen kan komma ner till 1.002
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av stenp » torsdag 2021-01-28 13:46
Tack för förslaget. Undrar bara vad jag kan utläsa av bottensatsen om jag skakar upp den?
-
stenp
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 4
- Blev medlem: torsdag 2020-11-19 15:57
av Djonk » torsdag 2021-01-28 13:59
Hehe inget, men jästen kommer i suspension och kan börja jobba igen med lite tur.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av stenp » torsdag 2021-01-28 14:20
Då skakar jag lite och hoppas att det är min turdag idag
Annars blir det nog jästspåret.
-
stenp
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 4
- Blev medlem: torsdag 2020-11-19 15:57
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 56 gäster