Snow skrev:Ok, då kanske jag ska sänka trycket en aning och vänta en vecka till. Det är ingen stor läcka iallfall, jag kollade av det hela de tre första dagarna och då var det ok tryck i flaskan. Bytte flaska igår och den är fortfarande ok.
Jag flushar inte faten, jag preppar dem innan med endast CO i så att jag inte får någon syrekontakt vid fyllning till fat från jäskärl.
Dock mottrycksfyller jag oxå så visst svinn blir det ju där.
När man läser trycket på högtrycks-manometern så bör man veta vad den indikerar. När det är flytande koldioxid kvar i flaskan visar den ångtrycket vilket är ungefär 57bar vid rumstemperatur, trycket sjunker först när det bokstavligen bara är ångorna kvar. Detta händer först när det är ungefär 50g kvar om jag räknat rätt. När det kommer ner på rött så är det inte någon panik, med ett bars tryck i tanken så räcker t.ex. 1 bar i flaskan till att servera 0.25L öl - man kan alltså se ungefär hur många glas man kan servera på manometern när den börjar sjunka (innan den börjar sjunka säger den inget meningsfullt).