Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Danielm » lördag 2020-11-14 20:12
Hej!
Jag kokade upp ingredienserna den 5:e november. Morgonen den 6:e november slängde jag in US-05 jästen i 25 liter vört.
Det började jäsa en dag senare, dvs 7:e november. Den 12:e november så slutade det jäsa helt. Nu är det 0% aktivitet i jäsröret. Det var 4 kg pale ale malt i. Så det är en liten svagis på ca 4%.
Gör det något om jag häller upp allt på flaskor imorgon, eller ska jag helst göra det idag?
Hur länge kan jästen överleva i 25 liter jäst öl nu?
-
Danielm
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 53
- Blev medlem: måndag 2020-08-24 17:13
av Djonk » lördag 2020-11-14 20:18
Jästen överlever länge. Det är ingen brådska, du kan vänta flera veckor om vill.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Danielm » lördag 2020-11-14 21:38
Det blir väll bara bättre om det få stå längre?
-
Danielm
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 53
- Blev medlem: måndag 2020-08-24 17:13
av Djonk » lördag 2020-11-14 23:52
Nja, några dagar till kanske. Sen kommer ölet klarna mer och mer, men det gör det på flaska också
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 91 gäster