Bomber och granater !
Postat: lördag 2020-01-11 12:08
Fick min första riktiga gusher, extremt överkarbonerade flaskor trots att allt ungefär följde min vanliga bryggprocedur inkl noggrann desinfektion.
Avvikelse var ev
1 - att tiden från jäsrör i till flaskning var något kortare än vanligt.
2 - att efter flaskningen fick den stå i 20 grader ca två månader bla för att co2 fortfarande utvecklades enligt provtagning.
Balder pilsnermalt (Warbro) 65 %
Pale ale malt (Weyermann®) 20 %
Caramünch 2 (Weyermann®) 15 %
0.45 kg Kandisirap D90, 177 °EBC, 69 °Brix 0 %
humle: East Kent Goldings pellets
jäst: SafAle BE-256 torrjäst
OG 1.052.
2019-09-16 God jäsning 20°C. ( omgivningstemp)
2019-09-17 Kraftfull jäsning. 24°C
2019-09-18 Aktiv jäsning 22°C
2019-09-19 Aktiv jäsning 22°C
2019-09-22 Mycket svag jäsning, knappt märkbar.
2019-10-02 () flaskning 5g socker/liter. FG 1.008
2019-11-28 kallagring
2019-december Alla flaskor guschers, rena bomberna
Spelar maltens status, ålder någon roll? Kan D90 vara boven? Är BE-256 ett problem? Kort tid för jäsning men FG 1.008 ändå. Har min Starsan blivit gammal och inaktiv?
Avvikelse var ev
1 - att tiden från jäsrör i till flaskning var något kortare än vanligt.
2 - att efter flaskningen fick den stå i 20 grader ca två månader bla för att co2 fortfarande utvecklades enligt provtagning.
Balder pilsnermalt (Warbro) 65 %
Pale ale malt (Weyermann®) 20 %
Caramünch 2 (Weyermann®) 15 %
0.45 kg Kandisirap D90, 177 °EBC, 69 °Brix 0 %
humle: East Kent Goldings pellets
jäst: SafAle BE-256 torrjäst
OG 1.052.
2019-09-16 God jäsning 20°C. ( omgivningstemp)
2019-09-17 Kraftfull jäsning. 24°C
2019-09-18 Aktiv jäsning 22°C
2019-09-19 Aktiv jäsning 22°C
2019-09-22 Mycket svag jäsning, knappt märkbar.
2019-10-02 () flaskning 5g socker/liter. FG 1.008
2019-11-28 kallagring
2019-december Alla flaskor guschers, rena bomberna
Spelar maltens status, ålder någon roll? Kan D90 vara boven? Är BE-256 ett problem? Kort tid för jäsning men FG 1.008 ändå. Har min Starsan blivit gammal och inaktiv?