Minska syresättning efter jäsning
Postat: torsdag 2019-12-12 11:55
Hej,
Jag använder mig av en flaskfyllare enligt bild.
Den fungerar ok men när jag öppnar kranen i början så släpps luften från flaskfyllaren upp genom ölet (syresättning).
Tänkte att detta kan motverkas med att sätta övertryck på jäshinken med hjälp av en:
Tillsammans med en regulator. Då borde luften i flaskfyllaren tryckas ut och syresättningen borde minimeras.
Vad säger ni om de?
Flaskorna tänkte jag blåsa med koldioxid för undvika syresättning där, låter de klokt?
Fler tankar och idéer?
Jag använder mig av en flaskfyllare enligt bild.
Den fungerar ok men när jag öppnar kranen i början så släpps luften från flaskfyllaren upp genom ölet (syresättning).
Tänkte att detta kan motverkas med att sätta övertryck på jäshinken med hjälp av en:
Tillsammans med en regulator. Då borde luften i flaskfyllaren tryckas ut och syresättningen borde minimeras.
Vad säger ni om de?
Flaskorna tänkte jag blåsa med koldioxid för undvika syresättning där, låter de klokt?
Fler tankar och idéer?