Sida 1 av 1

"KAKAONIBS" som har legat länge

InläggPostat: torsdag 2019-09-26 09:17
av Rotsac
Jag har ett par påsar med "ROSTADE KAKAONIBS" som har legat i vakuum i originalförpackningen, i rumstemperatur.
Bäst-före-datum är 4 December 2017....

Vad är er erfarenhet av att använda en sådan gammal produkt (i en Stout)?

-Minskar smaken med X% antal procent, utan någon annan bieffekt?

-Ger de kanske en bitter smak?

-Övrigt?

Re: "KAKAONIBS" som har legat länge

InläggPostat: torsdag 2019-09-26 11:13
av Lövenhagen
Har använt gamla kakoanibs i matlagning tidigare, det har fungerat utan några som helst problem. Upplevde inte att de tappade i smaken.
Men är skillnad i matlagning där du kan balansera sötma, syra osv på ett helt annat sätt.

Är de rostade och förvarande torrt och i sluten förpackning så skulle jag kört som planerat.

Får gärna återkomma om hur du använder nibsen i stouten. Har själv funderat på en stout med mycket chokladsmak.

Re: "KAKAONIBS" som har legat länge

InläggPostat: lördag 2019-09-28 13:15
av fredrik.stahl
Det är väl helt enkelt krossade kakaobönor och då borde de innehålla naturligt fett. Det kan härskna med tiden. Enda sättet att avgöra det är väl genom att lukta och smaka på nibsen och fundera på om du vill ha det bidraget i ölen.

Re: "KAKAONIBS" som har legat länge

InläggPostat: söndag 2019-09-29 11:54
av Perwaste
Jag hittade också ett pkt med kakaonibs, samma förvaring och utgångstid som du. Inspirerad av ditt inlägg tog jag fram det och smakade på några nibs.

De smakade bra, och om ett par veckor får jag veta hur det gick, för det åkte ned en näve i min porter som jag bryggde igår :D