Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av MarcusZetterberg » söndag 2019-09-22 10:17
Hej alla,
Då var det dags igen, ett nytt klipp om ölbryggning på youtube. Denna gång brygger jag en tysk veteöl & lagar lite stereotypisk tysk mat. Hoppas ni gillar klippet
Om du inte redan gör det, glöm gärna inte att prenumerera:
https://youtu.be/vnNSzepWOYwMarcus
-
MarcusZetterberg
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 38
- Blev medlem: tisdag 2018-09-25 11:42
av Hövdingen » söndag 2019-09-22 22:28
Härlig video, bra filmat och snyggt gjort! Men vad är poängen med att riskera flaskbomber/underkolsyrad öl för att hålla sig till renhetslagarna när man samtidigt använder salter/mjölksyra i mäskvattnet?
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Djonk » måndag 2019-09-23 00:36
Ett exempel på hur fåniga "renhetslagarna" är:
https://www.morebeer.com/articles/Reinheitsgebot_Brewing_Germany_Purity_Law_Bavaria_1516_Malt_Barley_Water_Hops_Yeast skrev:Brewing liquor may be treated with gypsum and calcium chloride, but these salts can be added only to the brew water, not to the mash. The apparent rationale is that when the brewer treats the water with these naturally occurring mineral salts, the salts become a part of the water.
Oavsett, lyckas man jäsa klart lagom mycket i flaskan (nej, inte spunda) så har man ju sparat lite tid och möda.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av ekstedt » måndag 2019-09-23 09:23
Jo, renhetslagen (eller renhetspåbudet som det kanske egentligen borde översättas till) är väldigt godtycklig, och faktiskt ganska fånig.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 75 gäster