Bryggde en Hefeweizen

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Bryggde en Hefeweizen

Inläggav MarcusZetterberg » söndag 2019-09-22 10:17

Hej alla,

Då var det dags igen, ett nytt klipp om ölbryggning på youtube. Denna gång brygger jag en tysk veteöl & lagar lite stereotypisk tysk mat. Hoppas ni gillar klippet :D
Om du inte redan gör det, glöm gärna inte att prenumerera:

https://youtu.be/vnNSzepWOYw

Marcus
MarcusZetterberg
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 25
Blev medlem: tisdag 2018-09-25 11:42

Re: Bryggde en Hefeweizen

Inläggav Hövdingen » söndag 2019-09-22 22:28

Härlig video, bra filmat och snyggt gjort! Men vad är poängen med att riskera flaskbomber/underkolsyrad öl för att hålla sig till renhetslagarna när man samtidigt använder salter/mjölksyra i mäskvattnet?
Hövdingen
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 101
Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28

Re: Bryggde en Hefeweizen

Inläggav Djonk » måndag 2019-09-23 00:36

Ett exempel på hur fåniga "renhetslagarna" är:

https://www.morebeer.com/articles/Reinheitsgebot_Brewing_Germany_Purity_Law_Bavaria_1516_Malt_Barley_Water_Hops_Yeast skrev:Brewing liquor may be treated with gypsum and calcium chloride, but these salts can be added only to the brew water, not to the mash. The apparent rationale is that when the brewer treats the water with these naturally occurring mineral salts, the salts become a part of the water.


Oavsett, lyckas man jäsa klart lagom mycket i flaskan (nej, inte spunda) så har man ju sparat lite tid och möda.
Djonk
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 738
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Bryggde en Hefeweizen

Inläggav ekstedt » måndag 2019-09-23 09:23

Jo, renhetslagen (eller renhetspåbudet som det kanske egentligen borde översättas till) är väldigt godtycklig, och faktiskt ganska fånig.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2737
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: MSN [Bot] och 3 gäster