För låg jäsningstemperatur för jästen WLP001 ?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

För låg jäsningstemperatur för jästen WLP001 ?

Inläggav Rotsac » torsdag 2019-09-19 23:00

I ett Stoutrecept anges följande tre val av jäst:

White Labs WLP001 California Ale or Wyyeast 1056 American Ale or Fermentis US-05.
Jästemperaturen anges til 19 grader.

Jag har temperaturkontroll av jäskärlet.

Jag har endast White Labs WLP001 California Ale tillgänglig.
Men.... tillverkaren anger att dess temperaturområde är: 20-23 grader.

1) Kommer det att bli problem med att använda jästen på detta sätt?
En ynka grad i det nedre spannet....

2) Bör jag istället ställa in temperaturen på 20 grader?
Rotsac
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 552
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: För låg jäsningstemperatur för jästen WLP001 ?

Inläggav Djonk » fredag 2019-09-20 01:09

Det är väl mer eller mindre samma jäst, skulle inte tveka att jäsa i 19 grader eller lägre ändå.
Djonk
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 738
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: För låg jäsningstemperatur för jästen WLP001 ?

Inläggav Saint » fredag 2019-09-20 08:08

Inga som helst problem. Den fixar lägre än 19 grader. Tycker att den ger bismaker över 20 grader
Saint
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 180
Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron