Snabb fermentering

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Snabb fermentering

Inläggav peterg » fredag 2019-09-13 11:29

För 2 dagar sedan satte jag en ale på fermentering och jästen var US-05 i 6:e generationen. Vörten, 13,5 liter, hade ett og på 1052 och jag pitchade ca 0,5 liter jäst med 15 grader. Sedan in i kylen på 17 grader. Idag är värdet ca 1022 och jag tycker att det går lite väl fort men har det någon betydelse? Skulle jag tagit mindre del av jästkakan?

Eftersom jag har har en Tilt hydrometer är det lätt att följa fermenteringen.
peterg
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 116
Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45

Re: Snabb fermentering

Inläggav ekstedt » fredag 2019-09-13 14:08

peterg skrev:För 2 dagar sedan satte jag en ale på fermentering och jästen var US-05 i 6:e generationen. Vörten, 13,5 liter, hade ett og på 1052 och jag pitchade ca 0,5 liter jäst med 15 grader. Sedan in i kylen på 17 grader. Idag är värdet ca 1022 och jag tycker att det går lite väl fort men har det någon betydelse? Skulle jag tagit mindre del av jästkakan?

Eftersom jag har har en Tilt hydrometer är det lätt att följa fermenteringen.


Helt normalt för US-05.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2733
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Re: Snabb fermentering

Inläggav peterg » onsdag 2019-09-18 15:03

Men det hade kanske räckt med 2 dl?
peterg
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 116
Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster