Saint skrev:Trycksätter, ställer in i kylen, väntar några dagar.....dricker. Gör det inte svårare än det är
Hehe, nej jag försöker inte krångla till det. Det svåraste är väl att dricka upp 19 liter innan nästa jäshink ska in i kylen på ca 17-22 grader. Jag kallkrashar även i samma kyl (0°), så det blir olika tempförhållanden för fat/faten. Så ett scenario skulle kunna vara att jag har en IPA samt imp Stout på fat i kylen, och sedan behöver en kontrollerad jästemp för ny brygd. De tre alternativen jag ser då är:
1. Dricka upp all öl i faten.
2. Låta faten vara kvar i 17-22° under de två veckorna som primären bubblar.
3. Ställa ut faten i rumstemp under de två veckorna som primären bubblar.
Ett fjärde alternativ är då en lagringskyl för faten.
Ska tilläggas att jag ännu inte börjat med fat, utan ska fata för första gången om ett par veckor.
Möjligtvis går min OCD-hjärna på högvarv, men jag vill ju inte sabba något pga för kraftiga temperaturskillnader...