Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Jäste » lördag 2019-05-11 09:33
Tack för tipset, det verkar vara lite luddigt med exakta ekvationer. 7.4 —>8.1 är ju ganska mycket mer.
Det känns ju mer rätt att använda den alternativa på öl över 6%.
Får nog printa ut några nya etiketter nu
Det är ju dock ingen brådska eftersom det lär ta fram till hös/vinter för kolsyra. (Förhoppningsvis)
Funderar nästan på att öppna och tillsätta lite jäst men är osäker där.
-
Jäste
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 64
- Blev medlem: måndag 2018-12-17 14:51
av Bobby » måndag 2019-05-13 09:46
Kallkraschen kanske kan vara boven?
Jag brukar aldrig kallkrascha om ölen ska kolsyrejäsa i flaska.
Jag vet att Lindh mfl. har varnat för det också.
Ekstedt kan säkert sprida ljus över det, men jag gissar att jästen inte gillar att kylas ner brutalt i flera dagar.
-
Bobby
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 94
- Blev medlem: onsdag 2016-11-16 14:15
av Djonk » måndag 2019-05-13 13:25
Kallkraschen gör skillnad. Jag går visserligen bara ner till 4C men brukar ha kolsyra inom en vecka ändå, annars är det ganska omgående (gjort misstaget att öppna efter ett dygn, med fontän som belöning)
Nedkylningen är långsam i vätska så skulle inte kalla det brutalt, är det inte plötsliga förändringar som är känsliga?
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av rismyren » tisdag 2019-05-21 06:30
Vänd på flaskorna någon gång om dagen fick jag som tips, men det gör du säkert redan.
-
rismyren
- Delmäskare
-
- Inlägg: 19
- Blev medlem: måndag 2014-12-29 10:24
av Jäste » måndag 2019-07-01 15:20
Uppdatering i tråden:
Kolsyran kom tillslut, dock blev flertalet gushers. Något som jag verkar lyckas med ganska bra.
Jag tog in backen i rumstemp ett par veckor och sedan tillbaka till garaget någon vecka.
-
Jäste
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 64
- Blev medlem: måndag 2018-12-17 14:51
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 43 gäster