Druvmust i en Saison?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Druvmust i en Saison?

Inläggav Rotsac » onsdag 2019-04-10 08:40

Sedan 1986 har jag i en 5-Liters plastdunk kvar 2,5 Liter druvmust avsedd att göra Moselvin av.

Det har mörknat ordentligt, men det smakar inte syrligt eller surt.
Vad tror ni om att använda en del av detta i en Saison, efter 4-5 dagars jäsning?
All erfarenhet av sådant är intressant.
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Druvmust i en Saison?

Inläggav Djonk » onsdag 2019-04-10 14:02

Låter läbbigt tycker jag, men https://lagunitas.com/beer/dark-swan tar jag som bevis för att det kan bli riktigt smarrigt med druvor i :)
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Druvmust i en Saison?

Inläggav Drake » onsdag 2019-04-10 17:44

Efter 33 år så borde den väl vara färdigoxiderad åtminstone. Kör ba! :lol:
Drake
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster