Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rotsac » onsdag 2019-04-10 08:40
Sedan 1986 har jag i en 5-Liters plastdunk kvar 2,5 Liter druvmust avsedd att göra Moselvin av.
Det har mörknat ordentligt, men det smakar inte syrligt eller surt.
Vad tror ni om att använda en del av detta i en Saison, efter 4-5 dagars jäsning?
All erfarenhet av sådant är intressant.
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av Djonk » onsdag 2019-04-10 14:02
Låter läbbigt tycker jag, men
https://lagunitas.com/beer/dark-swan tar jag som bevis för att det kan bli riktigt smarrigt med druvor i
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Drake » onsdag 2019-04-10 17:44
Efter 33 år så borde den väl vara färdigoxiderad åtminstone. Kör ba!
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster