Ölen frös vid kallkrash.

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Ölen frös vid kallkrash.

Inläggav fritte » tisdag 2019-04-02 13:47

Har en Vienna lager på kallcrash har även använt gelatin.
Ölen blev väldigt genomskinlig o fin.
Imorse när jag skulle ner i källaren i fixa lite såg jag att tempen låg -7C istället för 1C som jag ställt inkbirden på .
Givetvis hade ölen fryst .
Provade ett par timmar senare o tappa upp lite grann men det som kom ut var grumligt.
Är det det här som kallas chillhaze?
Kommer det ge med sig?
Ölen ska användas till en hembryggartävling , typiskt att detta händer den smaka riktigt bra


Skickat från min iPhone med Tapatalk
fritte
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 32
Blev medlem: måndag 2015-10-05 16:47
Ort: Flen

Re: Ölen frös vid kallkrash.

Inläggav Pilsnerkokaren » tisdag 2019-04-02 16:35

Det är lugnt, din öl kommer att vara kristallklar när du serverar den vid 8-10°

Kallkraschar du vid 1-2° kommer ölen att vara klar om du serverar den vid normal temperatur (8-10°). Förmodligen var ölen rejält kall när du provade och då var den nog också grumlig av den orsaken.
Användarvisningsbild
Pilsnerkokaren
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1463
Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59

Re: Ölen frös vid kallkrash.

Inläggav fritte » tisdag 2019-04-02 16:58

Pilsnerkokaren skrev:Det är lugnt, din öl kommer att vara kristallklar när du serverar den vid 8-10°

Kallkraschar du vid 1-2° kommer ölen att vara klar om du serverar den vid normal temperatur (8-10°). Förmodligen var ölen rejält kall när du provade och då var den nog också grumlig av den orsaken.
.
ok tackar för svaret.
Det är bara att vänta o se Mao.
Om den inte skulle klarna kan man köra med gelantin en gång till??


Skickat från min iPhone med Tapatalk
fritte
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 32
Blev medlem: måndag 2015-10-05 16:47
Ort: Flen

Re: Ölen frös vid kallkrash.

Inläggav Pilsnerkokaren » tisdag 2019-04-02 19:38

Det kanske funkar, har aldrig behövs göra det. Tror inte heller att du kommer att behöva det.
När väl ölen håller rimlig temp igen har grumligheten fallit till botten.
Användarvisningsbild
Pilsnerkokaren
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1463
Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 40 gäster

cron