Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rotsac » fredag 2019-03-29 16:05
Grindcrusher skrev:För flaskor har jag en separat kyl med sval. För öl jag vill att de ska behålla smakprofilen så länge som möjligt stoppar jag dem i den övre delen av kylen, där kryper det nästan ner mot 0c. Flaskor jag vill "lagra" för att de ska få en lagrad karaktär stoppar jag i botten av kylen, där är det ca 12c
Det var ett märkligt kylskåp...
Kall luft sjunker nedåt.
Den kallaste platsen i ett kylskåp brukar vara längst ned, inte sällan i en hylla i kylskåpsdörren.
I mitt kylskåp -för matvaror- är temperaturen i Celsiusgrader på de olika hyllorna:
8
4
6
4
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av Grindcrusher » fredag 2019-03-29 19:49
Rotsac skrev:Det var ett märkligt kylskåp...
Kall luft sjunker nedåt.
Den kallaste platsen i ett kylskåp brukar vara längst ned, inte sällan i en hylla i kylskåpsdörren.
I mitt kylskåp -för matvaror- är temperaturen i Celsiusgrader på de olika hyllorna:
8
4
6
4
Tanken är nog att kylan från den övre delen (som har ett kylaggregat) ska rasa ner och göra det svalt i den under delen (som inte har något kylaggregat).
-
Grindcrusher
- Jästodlare
-
- Inlägg: 916
- Blev medlem: söndag 2013-04-07 17:38
- Ort: Gävle/Nailsworth
-
av Djonk » fredag 2019-03-29 22:51
Mina kylskåp kan ha lite frost högst upp, längst ner finns lådor för grönsaker som håller sig frostfria.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Bönan » måndag 2019-04-01 05:33
i 5+ grader i corneliusfat, tills det är slut, och med facit i hand, brukar inte det ta länge
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 43 gäster