Moderatorer: martinb, Webbgrupp
skyking skrev:För övrigt om du behöver fråga om detta så gissar jag att dina (teoretiska) kunskaper i vattenbehandling är bristfälliga. Du kan med andra ord behöva läsa in dig lite på hur det funkar.
Kortfattat så kommer jonerna alltid tillsammans med något annat och man måste räkna ut hur mycket av vart och ett som man får. T.ex. för koksalt så måste du räkna ut hur mycket natrium och klor det innehåller.
Falkens skrev:Ja, det kan nog vara så men börja med joner etc. känns lite överkurs.
Jag frågar i ett annat forum i stället! Bara för man frågar så ska man inte utgå från att man inte kan eller vill. Jag ogillar typer som ska mästra hela tiden i stället för att svara på frågan.
assistredo skrev:Jag tror att med de dataprogram/"appar" för vattenbehandling vid hembryggning som finns så bör man (om det är ett bra program) kunna hantera det här utan att vara kemist. Det brukar väl räcka med att mata in de värden på respektive jon som man fått från vattenverket till en början.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 50 gäster