Moderatorer: martinb, Webbgrupp
skyking skrev:Sen är det nog lite av ett missförstånd att felsmakerna kommer av att jäsningen går snabbt (i sig), i detta fallet skulle det kunna vara precis tvärtom. Det är ju mest genom att reducera startsträckan som det går så snabbt och mycket av biprodukterna kan komma just av startsträckan. Eventuellt skulle det kunna vara så att du får högre temperatur än vad du annars skulle fått, men det kan vara marginellt. Jag har för mig att man brukar snarare underpitcha ifall man villa ha "felsmaker" från jäsningen ("felsmaker" inom citattecken eftersom det inte är fel om det görs med avsikt).
Cobrac skrev:Jag har hört att inte förkulturer behövs vid torrjäst, men jag tycker ändå att vissa fördelar finns. Som t.ex förkortad lagphase och är lite billigare.
Cobrac skrev:Kommer banan-estern kunna lagras bort?
ekstedt skrev:[quote="Cobrac"]Jag har hört att inte förkulturer behövs vid torrjäst, men jag tycker ändå att vissa fördelar finns. Som t.ex förkortad lagphase och är lite billigare.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 98 gäster