Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Hövdingen skrev:Om jästen gått skulle jag göra en liten starter.
Bönan skrev:min lagerhusjäst w34/70 (brewly)
[...]
men från och med nu så byter jag husjästen på lager till fermolager w.
STMF skrev:Det borde vara en ganska hög sannolikhet att dessa är samma? Hur många svenska tillverkare av 34/70 kan det rimligtvis finnas?
ekstedt skrev:STMF skrev:Det borde vara en ganska hög sannolikhet att dessa är samma? Hur många svenska tillverkare av 34/70 kan det rimligtvis finnas?
Alla kommersiella jäster med W-34/70 i namnet lär bygga på stammen med samma namn som finns tillgänglig hos Weihenstephaner jästbank: https://hefebank-weihenstephan.de/en/pr ... e/w-34-70/
En jäst som bara heter W lär ha sitt ursprung där, men det finns ju många stammar att välja på som heter något med W. Den troligaste är väl dock W-34/70.
Men även om ursprunget är samma, kan produkterna skilja i prestanda, behov av att rehydrera m.m.
Kallebäcksexpressen skrev:Hittar ingen riktigt rätt tråd så kapar den här lite. Jag har bara använt mig av torr jäst men skulle vilja prova flytande och undrar om jag behöver göra en förkultur om jag brygger 12 liter med ett og på högst 1.060 eller kan jag använda påsen rakt av?
ekstedt skrev:Nu blir jag både nyfiken och förvirrad. Tillverkas Brewly W-34/70 och AEB Fermolager W av samma tillverkare? Vem i så fall? AEB verkar ligga i Italien och vara ganska stort.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 34 gäster