Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av ekstedt » tisdag 2021-04-27 19:56
STMF skrev:Maltmagnus skriver att tillverkningsland på Fermolager W är Sverige. Hembryggeriet skriver att Brewly 34/70 är tillverkad i Sverige.
Okej, AEB verkar ha en nordisk gren ser jag nu, men de har säkert en egen anläggning.
Frågan är då varifrån Brewly får sin jäst? När jag söker så hittar jag att den frågan faktiskt har varit uppe i forumet:
viewtopic.php?f=5&t=15789&start=15Känns som att Jästbolaget är en stark kandidat.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Saint » onsdag 2021-04-28 08:36
WLP002 English Ale är väldigt bra både till fylliga Imp Stout och fruktiga IPA/DIPA. Har nog gjort mina bästa öl med den. För torra fräscha IPA/APA så är WLP644 Saccharomyces "Bruxellensis" Trois ett hett tips. Jäser ut rent och har inga som helst belgiska toner. Förstärker snarare tropiska toner.
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
av Hövdingen » onsdag 2021-04-28 09:55
Har haft problem med att 002 jäser ut för långt. Det blir god öl av den men jag upplever utjäsningen som opålitlig. När det gäller starka grejer här jag aldrig testat men när jag leker i brewfather upplever jag tvärtom att 002 gör det alldeles för sött.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Saint » torsdag 2021-04-29 08:43
Hövdingen skrev:Har haft problem med att 002 jäser ut för långt. Det blir god öl av den men jag upplever utjäsningen som opålitlig. När det gäller starka grejer här jag aldrig testat men när jag leker i brewfather upplever jag tvärtom att 002 gör det alldeles för sött.
Det är såklart ett smakfråga. Skulle nog ha förtydliga att jag gillar fylliga Stout och DIPA. Håller med om att den inte jäser ut fullt men det lämnar en härlig restsötma/fyllighet om man gillar den stilen.
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
av Perwaste » söndag 2021-05-02 09:18
Jag lyckas ofta väldigt bra med de öl där jag använder Wyeast 1318, London Ale III. I synnerhet om det är öl med lägre alkoholhalt.
Och jag sätter en rejäl förkultur, tar undan en del till nästa förkultur etc. Så håller jag på rätt många gånger, det fungerar riktigt bra.
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 27 gäster