Jag antar att inte D-180 och liknande passar?
https://maltmagnus.se/p/ingredienser/ti ... d-180.htmlHar kört den i Belgisk mörk. Funkar! Senaste hade jag i motsv 15% av maltsockret, blev nästan lite syrligt. Men i mindre mängd.
Istället för kaustiksoda säger de ju lime, vilket borde vara citronsyra. Då är du ju hemma, finns på ica.
Jag har gjort eget invertsocker från strösocker. Inga problem förutom att gasspisen inte riktigt kunde få liten låga nog...
1 kg strösocker
1 g citronsyra
256 g vatten
koka så länge du vågar, men aldrig över 120 grader. ska bli nästan svart, och sirapstjock. Tog typ 1 h för mig. Rörde om hela tiden, nästan
Här borde man kunna byta socker för annan smakprofil för att få något som liknar Candisocker mer. Invertsockret jag gjorde fick ganska ren profil, men D-180 smakar rätt mycket dadlar och annat.
Mörk muskovado borde vara första förbättringen.
Har även en burk agavesirap hemma som jag köpt i spanien i nån turistfälla. den borde jag invertera!