Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rotsac » tisdag 2022-05-17 10:08
Jag brygger en IPA efter ett recept av David Heath
https://www.youtube.com/watch?v=aoEuWmUnD1wTorrhumling pågår sedan närmare 2 dygn, och ska pågå under ytterligare ett dygn.
Beräknad FG är 1.013, och jästen kämpar nu på slutet (efter närmare 13 dygns jäsning) med att sakta ha nått 1.015.
Är det chansartat att vänta två extra dygn (5 dygns torrhumling), med tanke på risk för "gräsighet", etc.
IPA-receptet tycks vara mer åt det bittra hållet, än vad många av dagens "fruktbomber" är.
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av martinb » tisdag 2022-05-17 11:25
5 dagar är inget större bekymmer. "Förr i tiden" var det standard med 3-5 dagar.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 72 gäster