Torrhumling med Centennial, Citra & Chinook

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Torrhumling med Centennial, Citra & Chinook

Inläggav Rotsac » tisdag 2022-05-17 10:08

Jag brygger en IPA efter ett recept av David Heath https://www.youtube.com/watch?v=aoEuWmUnD1w

Torrhumling pågår sedan närmare 2 dygn, och ska pågå under ytterligare ett dygn.
Beräknad FG är 1.013, och jästen kämpar nu på slutet (efter närmare 13 dygns jäsning) med att sakta ha nått 1.015.

Är det chansartat att vänta två extra dygn (5 dygns torrhumling), med tanke på risk för "gräsighet", etc.
IPA-receptet tycks vara mer åt det bittra hållet, än vad många av dagens "fruktbomber" är.
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Torrhumling med Centennial, Citra & Chinook

Inläggav martinb » tisdag 2022-05-17 11:25

5 dagar är inget större bekymmer. "Förr i tiden" var det standard med 3-5 dagar.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1035
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 129 gäster