Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Saint » onsdag 2022-01-19 12:00
Hej
Har en Lambic som har stått ungefär 2år så jag tänkte att den skulle flaskas. Dock ser jag nu att jag har ont om flaskor men ett tomt fat.
Är lite osäker på om jag törs sätta den på fat? Vad kan hända?
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
av Djonk » onsdag 2022-01-19 12:19
Varför skulle du inte våga det? Om det är kontaminering av nästa sats du är orolig för ska du inte behöva vara det med vanlig rengöring efteråt.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Saint » onsdag 2022-01-19 13:12
Det var nog det jag var mest orolig för...att det "sätter sig" i mjukdelar. Har ju släppt två snabbsuringar tidigare på fat utan problem....
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
av martinb » torsdag 2022-01-20 10:46
Mjukdelarna går ju även att byta ut vid bekymmer, så det ska ju inte vara några problem.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 93 gäster