Utbyte och utvidgande om hur man brygger öl i påse - Brew In A Bag (BIAB). Har kan man fördjupa sig i processen, dess egenskaper, möjliga förbättringar etc. "Livet är som en påse, det blir tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något."
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av danielsaaf » tisdag 2014-04-29 23:30
Hej!
Jag tänkte brygga min andra BIAB-bryggning och köpte ihop ett recept på en Råg-IPA.
Men såg precis att enligt receptet så ska malten Carafar iii endast vara med vid lakningen.
Så som jag förstår det så är det för att det ska ge färg och inte så mycket smak.
Så min fråga är: Hur gör jag vid en BIAB-bryggning? Kan man typ laka Carafar malten separat och tillsätta det till den övriga mäsken?
Eller hur skulle ni gjort?
-
danielsaaf
- Helmaltsbryggare

-
- Inlägg: 24
- Blev medlem: måndag 2014-02-17 20:42
av eric » onsdag 2014-04-30 00:18
Släng i den i slutet av mäskningen.
-
eric
- Dekoktionsmäskare

-
- Inlägg: 673
- Blev medlem: lördag 2013-06-15 22:38
-
Återgå till BIAB
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst