Jag har normalt inga problem med vattentillgång, och låter det uppvärmda vattnet ur den röda slangen rinna ut i vasken.
Jag kommer dock under sommaren att brygga utomhus.
Då kan man antingen låta detta vatten rinna ut på gräsmattan/i rabatten, eller samla upp det i en lämplig -tillräckligt stor- behållare för rengöring eller att användas för en mera kontrollerad bevattning. Vid torr jord så kan vattnet samlas i en pöl, och kanske leta sig nedåt husgrunden, etc.
1) Hur mycket vatten går det åt under kylning av 20 Liter vört? Jag har ingen aning....
Jag har hyfsat tryck på kylvattnet, och pumpar vörten ganska långsamt.
2) Behöver man bekymra sig över insekter som blir intresserade av vörten vid bryggning utomhus?
Området är ett bostadsområde 3 Mil utanför Stockholm, utan fårhage och gödselstack:-)
Behöver man kanske spänna över ett lager tyg under utsätta moment, där man inomhus ej brukar lägga på locket, som 15 minuters väntan efter whirlpool?