Här kan man diskutera ämnen som berör bryggverket Braumeister: tips, moddar etc
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Kategoriregler
Har det inte med Braumeister att göra hör det inte hit.
av peterg » torsdag 2020-11-05 01:29
Vilken inställning har ni på koket normalt? Själv har jag 101° på min Bm10 som är utrustad med brygg-olle och rostfri huva. Kanske det räcker med 100° även om det knappt kokar då?
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
av peterg » torsdag 2020-11-05 19:57
Ingen som har någon åsikt? Bakgrund till frågan är att jag såg på ett repotage från Nils Oskar och att de har 98,5° i koket!
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
av Perwaste » fredag 2020-11-06 09:05
Nu har jag en Bulldog, och där måste jag ha den ställd på 102 grader för att ha det rullande koket. Om värmeelementen slår av så tar det så lång tid innan temperaturen kommer upp igen. Å andra sodan ställer jag ned effekten en del istället.
Men det är intressant med uppgifterna om 98 grader. Kokar de öppet eller något annat slutet system i övertryck?
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av Djonk » fredag 2020-11-06 12:59
http://brulosophy.com/2017/05/29/boil-v ... t-results/Finns väl en åsikt att för hårt kok skulle vara dåligt för ölet. Om det nu stämmer eller inte så tänker jag att ett bryggeri kan spara massor av energi genom att sänka till lägsta möjliga.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Braumeister
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster