Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Judgecc skrev:http://shbf.se/bryggaren/viewtopic.php?t=11278
Inlägg 13 tex.. Lite mer info
Ännu mer
https://forum.braumeisters.net/viewtopic.php?f=8&t=376
Judgecc skrev:Nä det är folk som kör så.. Sabbar tror jag absolut inte. Men sliter lite på maskinen gör man väl. Samtidigt så känns det som maskinera håller förbannat bra.. Det är ju rätt många timmar varje gång man kör OvernightM med. Mycket pump timmar. .
Vet att dom testat som du vill göra på BM forumet i vilket fall..
porridge skrev:Du behöver inte har pumpen igång.
Nästa gång ska jag prova vid 40c istället. Har läst att lacto trivs bättre vid den temp.
niklas_n skrev:
Jag funderade på att köra lite kallare än 49 grader, har märkt att värmeslingan är lite för kraftfull om man inte har fullt med vört i.
- Hur gjorde du med själva processen? Funderade på om man skulle ha malten (helmalten alltså) i en humlekokpåse och sedan ta bort den inför kok. Alternativ ha hela maltpipa inkl. malt kvar, men det verkar lite bökigt. Att koka de hela maltkornen är nog ingen bra idé.
porridge skrev:
Jag mäskade som vanligt, kylde till 49, in med malt i humlepåsen och täckte med plastfolie. 3-4 dagar senare var den vid 3.5pH. Sedan kokade jag i 15min och tillsatt några gram humle så att det blev 5ibu. Jäste med US-05.
Jag tycke att det gick för sakta så vill prova vid 40c nästa gång.
Judgecc skrev:Uppdateringar?
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster