Sida 1 av 1

Humlefilter i rostfritt till BM

InläggPostat: lördag 2015-07-11 17:21
av LasseKongo
Måste bara tipsa om ett tillbehör jag köpte till min BM för ett tag sedan, ville slippa få med humle resterna i jäskärlet. Det skulle också visa sig att det blev enklare att göra rent BM efter jag började använda filtret, mindre skräp som fastnade på elementen. Har gjort knappt 10 bryggningar sedan jag köpte det och är väldigt nöjd med hur det funkar.

Lite bilder finns hos tillverkaren här : http://arborfab.com/store/brewing-filters/speidel-braumeister/
Tror det gick på knappt 1300 kr med moms och frakt för mig, lite svettigt men det kostar att ligga på topp.

Re: Humlefilter i rostfritt till BM

InläggPostat: lördag 2015-07-11 18:06
av Judgecc
Ja den är käck. Dock har jag läst att koket blir betydligt sämre inuti.. Input om det?

Re: Humlefilter i rostfritt till BM

InläggPostat: lördag 2015-07-11 20:30
av LasseKongo
Judgecc skrev:Ja den är käck. Dock har jag läst att koket blir betydligt sämre inuti.. Input om det?


Stämmer att det är betydligt lägre aktivitet inne i filtret, men man kan se att vörten rör sig av koket utanför, så troligen födar det vört mellan insida och utsidan på filtret. har iallafall inte märkt att det skulle bli några negativa bieffekter av detta.

Re: Humlefilter i rostfritt till BM

InläggPostat: lördag 2015-08-08 12:33
av Lurifax
Även jag har ett sådant filter och mina erfarenheter är blandade, och jag använder det numera enbart om jag gör väldigt låghumlad öl med kottar. Filtret sätter igen totalt om man gör välhumlad öl, ffa med pellets, men jag har även råkat ut för att filtret sätter igen även vid låghumlad öl pga proteinutfällningen. Resultatet av att filtret sätter igen är att temperaturen blir ett par grader lägre inuti filtret, men ännu värre är att vätskan inuti filtret inte blandas om med resten av vörten på ett sätt man önskar. Det märker man när man lyfter upp filtret och vätskan stannar kvar i filtret.

Jag har varit i kontakt med tillverkaren och jag var inte den första som klagat över dessa problem, men att de övervägande får positiv feedback. De rekommenderade att maskindiska den mellan varje bryggning, men detta har inte hjälpt för mig. Jag kan inte rekommendera det här filtret.