Info och diskussion om föreningen, träffar, tävlingar, styrelsen, tidningen, domarkommittén...
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Julius Langweiler » torsdag 2022-03-31 22:13
Tror detta har varit under diskussion men hittar tyvärr inte tråden. Hur står sig flaskjäst ljus lager vid domartävlingar?
Kan tänka mig att flaskjäst lager var vanligare förr men att numera tävlar fler o fler med öl tappat från fat. Möjligheten att skicka in flaskor utan bottensats och kanske även fördelarna med tryckjäsning(?) gjort att flaskjäst ljus lager i princip går bort. Dvs ska man eftersträva höga poäng så glöm flaskjäsning.
/J
-
Julius Langweiler
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 43
- Blev medlem: söndag 2016-12-18 13:03
av martinb » fredag 2022-04-01 08:44
Som domare som dömt klass 1 och 2 så kan jag säga att det har ofta varit bra kvalitet på den ljusa lagern. All öl står still ett par dagar i kylskåp i rätt temperatur innan tävling och alla domare är utbildade att hälla upp upp för att undvika bottensats. Så det är iget som reflekterats över alls.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
Återgå till Föreningen och dess aktiviteter - träffar, tävlingar, tidning etc
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 29 gäster