Den kommer att mildras med tiden som alla dofter i öl i princip gör.
Simma lugnt.
/Kenneth
--- BoAndersson <bohumlePÅteliaPUNKTcom> wrote:
---------------------------------*** Brev nr. 12150 till Bryggaren skickat av "Bo Andersson"
<bohumlePÅteliaPUNKTcom> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<Hej Bryggare
Nu plågar jag er igen. Var nyfiken på det bångnande kärlet, nu är det efter
byte av lock samt jäsrör helt stilla i jäsröret. Det är komunicerande kärl i
jäsröret, på alla mina tidigare brygder så brukar det tillståndet komma fram
i slutet av sek.jäsningen, alltså när huvudjäsningen är över. Det är
fortfarande ett enormt skumtäcke över ytan men inget ploppande i jäsröret.
Jag öppnade locket för att kolla, och fullständigt överaskandes blev dränkt i
banan. Är detta ok eller skall jag hälla ut ölet? Infektion? Det var en
väldigt kraftig bananlukt, kändes absolut inte oangenäm.
Bo
Hej Bryggare
Nu plågar jag er igen. Var nyfiken på det bångnande kärlet, nu är det efter
byte av lock samt jäsrör helt stilla i jäsröret. Det är komunicerande kärl i
jäsröret, på alla mina tidigare brygder så brukar det tillståndet komma fram i
slutet av sek.jäsningen, alltså när huvudjäsningen är över. Det är fortfarande
ett enormt skumtäcke över ytan men inget ploppande i jäsröret. Jag öppnade
locket för att kolla, och fullständigt överaskandes blev dränkt i banan. Är
detta ok eller skall jag hälla ut ölet? Infektion? Det var en väldigt kraftig
bananlukt, kändes absolut inte oangenäm.
Bo
__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com