Jag beredde vört från muntons ljusa torkade extrakt... genom divsers spädningsserier åstadkom jag
3 mätningar
0.71 P => 21.9 mM
0.71 P => 21.3 mM
(repeterbarheten är uppenbarligen bristfällig, både dessa mätningar gjorde inom en minut, så ingen anna skillnad kan rimlig finnas)
0.35 P => 10.5 mM
Notera att det motsvarar ett cirkavärde på 346 mM "reducerande socker" för en 11.3P vört... inte så tokigt med tankte på att mina ursprungliga gissningar för en 1.050 vört hamnade på 275-300 mM!

Vid tillfälle så kommer jag även berede maltodextrinpulver lösningar, samt även laktoslösning för att se vilka värden jag får.
Kjell - vilket märke på mätare har du? mäter den plasmavärde eller helblodsvärde? Innan vi jämför värden kanske vi ska kolla om vi har samma "typ" av mätare? Apoteket jag var på hade dock bara ett märke hemma... resten var beställningsvaror... så jag köpte vara vad som fanns
/Fredrik