Rochefort

Här finns arkivet med inlägg från emaillistan Bryggaren skrivna innan 2006-07-01

Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp

Rochefort

Inläggav Micke Granath » tisdag 2006-04-11 00:00

Hej

Jag fick ett par flaskor Rochefort 10 för ett par år sedan. Jag öppnade en
för provsmakning och det var som att springa in i en väg, ungefär. Nu har
den andra flaskan stått i källaren sedan dess och det skall bli intressant
att jämföra.


Angående Rochefort 8 så kan jag efter ett smakprov konstatera att den är
smakar
sämre än min hemmagjorda starka belgiska ale som fick runt medelmåttiga 30p

SM. Några års lagring kanske gör den drickbar...

Glad helg på er alla hembryggare av god öl.

Kenneth i Stenhamra

--- KennethJohansson <kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11919 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Språkpolisen griper in!
Jag har alltid använt ordet förjäsningsgrad på svenska.
se bland annat http://www.shbf.se/Hembryggning/Bryggordlista.php
(det är inte jag som skrivit ihop den)
Jag ska ta och kolla upp "Bryggeriteknisk Ordlista" när jag hittar mitt
ex.

För övrigt så har jag handlat på mig en massa Rochefort 8 och 10 som finns

bolaget denna vecka.

Ni som missat det, skynda innan den tar helt slut!

Tjingeling, Kenneth i Stenhamra


--- AndersHjort <sigdarvePÅhotmailPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11918 till Bryggaren skickat av "Anders Hjort"
<sigdarvePÅhotmailPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Det heter väl utjäsningsgrad.
/A


*** Brev nr. 11916 till Bryggaren skickat av Anders Lilja
<a-liljaPÅsprayPUNKTse> ***
Tjabba

Vad sjuttan heter "attenuation" se nedan, på svenska?
Inom elektronik/radioteknik så betyder det dämpning, men det är väl
inte
fallet inom bryggerivärlden!?

"Attenuation is the yeasts ability to convert
the sugar of your wort into alcohol, the higher the attenuation
rate,
the more alcohol the yeast can produce. (It can consume more
sugars)"


Hälsningar Anders


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com
Micke Granath
Användarvisningsbild
Micke Granath
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 178
Blev medlem: fredag 2006-12-22 02:39
Ort: Strömsholm

Rochefort

Inläggav Micke Granath » tisdag 2006-04-11 00:00

Ja, springa in i en VÄGG skall det förstås vara...


----- Original Message -----
From: "Micke&Annalena" <mickePÅvayaPUNKTse>
To: <Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse>
Sent: Tuesday, April 11, 2006 8:05 PM
Subject: [Bryggaren] Rochefort


*** Brev nr. 11937 till Bryggaren skickat av "Micke & Annalena"
<mickePÅvayaPUNKTse> ***

Hej

Jag fick ett par flaskor Rochefort 10 för ett par år sedan. Jag öppnade en
för provsmakning och det var som att springa in i en väg, ungefär. Nu har
den andra flaskan stått i källaren sedan dess och det skall bli intressant
att jämföra.


Angående Rochefort 8 så kan jag efter ett smakprov konstatera att den är
smakar
sämre än min hemmagjorda starka belgiska ale som fick runt medelmåttiga 30p

SM. Några års lagring kanske gör den drickbar...

Glad helg på er alla hembryggare av god öl.

Kenneth i Stenhamra

--- KennethJohansson <kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11919 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Språkpolisen griper in!
Jag har alltid använt ordet förjäsningsgrad på svenska.
se bland annat http://www.shbf.se/Hembryggning/Bryggordlista.php
(det är inte jag som skrivit ihop den)
Jag ska ta och kolla upp "Bryggeriteknisk Ordlista" när jag hittar mitt
ex.

För övrigt så har jag handlat på mig en massa Rochefort 8 och 10 som finns

bolaget denna vecka.

Ni som missat det, skynda innan den tar helt slut!

Tjingeling, Kenneth i Stenhamra


--- AndersHjort <sigdarvePÅhotmailPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11918 till Bryggaren skickat av "Anders Hjort"
<sigdarvePÅhotmailPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Det heter väl utjäsningsgrad.
/A


*** Brev nr. 11916 till Bryggaren skickat av Anders Lilja
<a-liljaPÅsprayPUNKTse> ***
Tjabba

Vad sjuttan heter "attenuation" se nedan, på svenska?
Inom elektronik/radioteknik så betyder det dämpning, men det är väl
inte
fallet inom bryggerivärlden!?

"Attenuation is the yeasts ability to convert
the sugar of your wort into alcohol, the higher the attenuation
rate,
the more alcohol the yeast can produce. (It can consume more
sugars)"


Hälsningar Anders


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com
Micke Granath
Användarvisningsbild
Micke Granath
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 178
Blev medlem: fredag 2006-12-22 02:39
Ort: Strömsholm


Återgå till Bryggarearkivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 16 gäster