Hej,
Rangordning av jäskärl torde bli något i denna stil...
Rostfritt - helt enkelt bäst. Nackdelen är att det kostar en del pengar.
Glas - bra att sterilisera, dock tål det inte snabba tempväxlingar. Kan lätt
gå sönder.
Plast - ett väldigt bra substitut till de ovan, lätt och billigt. Nackdel är
att det kan komma in bakterier i repor, men då byter man billigt ut dem.
Sedan borde gamla hederliga träfat komma, de har charm men är lite jobbiga
att handskas med.
Längre ner återfinns aluminium, koppar etc. De är inte bra då det är en sur
miljö.
// Kim
-----Ursprungligt meddelande-----
Från: DanielEinehag [mailto:daniel_einehagPÅhotmailPUNKTcom]
Skickat: den 27 mars 2006 16:05
Till: Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse
Ämne: [Bryggaren] Matrial att jäsa i???
*** Brev nr. 11870 till Bryggaren skickat av "Daniel Einehag"
<daniel_einehagPÅhotmailPUNKTcom> ***
Hej bryggarvänner!!
Jag funderar på att jäsa i ett kärl av aluminium, men
någonstans i bakhuvudet har jag för mig att det inte är att
rekomendera.... Har jag fel eller kan det vara så???
Jag har annars en bekant som jobbar med kromning,
funderar på om jag skall kroma kärlet, men är ytan tålig nog
att jäsa i då?? Det finns ju kromade ytor i vattenkokare m.m.
så det borde väl funka??
Tackar för svar MVH Daniel