trippel

Här finns arkivet med inlägg från emaillistan Bryggaren skrivna innan 2006-07-01

Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp

trippel

Inläggav peter_andersson » söndag 2006-01-15 01:00

hej, visst är det intressant att läsa vad folk tycker om bryggaren. personligen tycker jag att om man inte är nöjd med listan som den är utformad är det upp till var och en att lämna den.
jag har inte någon erfaren bryggare och jag har haft en del kanske naiva och okunniga frågor. jag har dock ALLTID fått trevliga svar på mina frågor. så ur mitt nybryggar perspektiv är listan en stor hjälp för att vi mindre erfarna ska ha ett forum att lära oss av mer erfarna bryggare.

här kommer ännu en av min afrågor. vad menas med trippel. tex chimay har en trippel fermened. jag fattar att man kan jäsa tex först med lagerjäst i lite kallare miljö, sedan blanda ner ale jäst för jäsningen på flaska, så det blir kolsyra.

men den tredje jäsningen, tillsätter man mer jästgiva i secundärjäsningen för att bli av med mer socher och höja alkoholhalten??

tacksam för svar
peter, nybryggare i stockholm
peter_andersson
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 11
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:51

Återgå till Bryggarearkivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 25 gäster

cron