Domeri, domera, domeralla

Här finns arkivet med inlägg från emaillistan Bryggaren skrivna innan 2006-07-01

Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp

Domeri, domera, domeralla

Inläggav Kenneth » fredag 2005-11-18 01:00

Fredrik undrar lite om domarnas bedömning av öl.
Till att börja med så vill jag betona att när jag provade Wisby kloster så var
det inte som domare utan som privatperson.
Mina (och min frus) personliga omdömen av det ölet.

Det är annorlunda när man sitter och bedömmer ett av på en av SHBF:s tävlingar.
Då bedöms ölet efter den typ/klass som ölet sägs vara av.

Dvs om jag sitter och bedömmer en Orvalkopia så bedömmer jag hur väl bryggaren
lyckats relativt en äkta Orval. Dvs domarna bedömmer efter en definition om hur
en viss öltyp skall smaka.
Det betyder att jag som domare måste bortse från huruvida jag gillar öltypen
eller inte. En objektiv snarare en subjektiv bedömning.

Problemet är att man som människa har svårt att alltid vara rent objektiv.
Omedvetet så smyger sig säkerligen in ens egna preferenser om ölet är "gott"
eller inte. Som tur är har vi alla olika tycken och smak och dessutom sitter
numer flera domare och bedömmer en klass.

Jag har deltagit i ett antal SM både som medhjälpare och domare och kan utan
tvekan säga att de bedömningar som görs är ytterst seriösa och att alla domare
har stor integritet.

Visst, ibland kan det hända att ett eller annat öl kanske är "out-of-style" men
jävligt gott så att det ändå får medalj. Men domare är också människor :-)

Det blir så lätt infekterat i subjektiva tävlingar.
Vann rätt låt?
Fel låt vann!
Känner ni igen det?

Personligen är jag mer för att man mer ska premiera nyskapande och nytänkande.
Tyvärr hamnar sådana brygder alltför ofta utanför pallplats.

Det borde till nästa SM finnas kategorin:
"Bästa nyskapande ölet"
som kan vara att man gör något med en klassisk öltyp som ger en extra dimension
och förnyar öltypen.

Det vore otroligt roligt tycker jag.

mvh Kenneth i Stenhamra





--- carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom wrote:

*** Brev nr. 11370 till Bryggaren skickat av carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom ***
<klipp>
Jag är lite nyfiken hur spridningen av domarnas utlåtanden se ut under
tävlingar tex?






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 915
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Domeri, domera, domeralla

Inläggav Bosse Bergenståhl » lördag 2005-11-19 01:00

Fantastiskt bra förslag tycker jag! Att just belöna nyskapande. Helt
rätt resonemang i övrigt om dömande. visst borde ett avant garde pris
införas...

Bosse Bergenståhl
2005-11-18 kl. 18.05 skrev KennethJohansson:

*** Brev nr. 11390 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Fredrik undrar lite om domarnas bedömning av öl.
Till att börja med så vill jag betona att när jag provade Wisby
kloster så var
det inte som domare utan som privatperson.
Mina (och min frus) personliga omdömen av det ölet.

Det är annorlunda när man sitter och bedömmer ett av på en av SHBF:s
tävlingar.
Då bedöms ölet efter den typ/klass som ölet sägs vara av.

Dvs om jag sitter och bedömmer en Orvalkopia så bedömmer jag hur väl
bryggaren
lyckats relativt en äkta Orval. Dvs domarna bedömmer efter en
definition om hur
en viss öltyp skall smaka.
Det betyder att jag som domare måste bortse från huruvida jag gillar
öltypen
eller inte. En objektiv snarare en subjektiv bedömning.

Problemet är att man som människa har svårt att alltid vara rent
objektiv.
Omedvetet så smyger sig säkerligen in ens egna preferenser om ölet är
"gott"
eller inte. Som tur är har vi alla olika tycken och smak och dessutom
sitter
numer flera domare och bedömmer en klass.

Jag har deltagit i ett antal SM både som medhjälpare och domare och
kan utan
tvekan säga att de bedömningar som görs är ytterst seriösa och att
alla domare
har stor integritet.

Visst, ibland kan det hända att ett eller annat öl kanske är
"out-of-style" men
jävligt gott så att det ändå får medalj. Men domare är också människor
:-)

Det blir så lätt infekterat i subjektiva tävlingar.
Vann rätt låt?
Fel låt vann!
Känner ni igen det?

Personligen är jag mer för att man mer ska premiera nyskapande och
nytänkande.
Tyvärr hamnar sådana brygder alltför ofta utanför pallplats.

Det borde till nästa SM finnas kategorin:
"Bästa nyskapande ölet"
som kan vara att man gör något med en klassisk öltyp som ger en extra
dimension
och förnyar öltypen.

Det vore otroligt roligt tycker jag.

mvh Kenneth i Stenhamra





--- carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom wrote:

*** Brev nr. 11370 till Bryggaren skickat av
carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom ***
<klipp>
Jag är lite nyfiken hur spridningen av domarnas utlåtanden se ut under
tävlingar tex?






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com=
malt är gott
Användarvisningsbild
Bosse Bergenståhl
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 402
Blev medlem: onsdag 2006-10-25 00:31
Ort: Torna Hällestad, Skåne

Domeri, domera, domeralla

Inläggav Micke Granath » söndag 2005-11-20 01:00

En otroligt bra idé! Jag hoppas verkligen att klassen finns med i nästa
öltypsdefenition.

Mvh
Micke Granath

----- Original Message -----
From: "KennethJohansson" <kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom>
To: <Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse>
Sent: Friday, November 18, 2005 6:05 PM
Subject: [Bryggaren] Domeri, domera, domeralla


*** Brev nr. 11390 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***

Personligen är jag mer för att man mer ska premiera nyskapande och
nytänkande.
Tyvärr hamnar sådana brygder alltför ofta utanför pallplats.

Det borde till nästa SM finnas kategorin:
"Bästa nyskapande ölet"
som kan vara att man gör något med en klassisk öltyp som ger en extra
dimension
och förnyar öltypen.

Det vore otroligt roligt tycker jag.

mvh Kenneth i Stenhamra





--- carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom wrote:

*** Brev nr. 11370 till Bryggaren skickat av carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom
***
<klipp>
Jag är lite nyfiken hur spridningen av domarnas utlåtanden se ut under
tävlingar tex?






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com
Micke Granath
Användarvisningsbild
Micke Granath
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 178
Blev medlem: fredag 2006-12-22 02:39
Ort: Strömsholm

Domeri, domera, domeralla

Inläggav peter.z.hogstrom » måndag 2005-11-21 01:00

Jiiiha,

Föga förvånande för någon som känner mig så är jag den förste att ställa mig på barikaderna och strida för en sådan här lysande ide´, som prïvatperson alltså (c:

Hur sedan styrelsen beslutar och sen domarkommittén, DK, skall lösa hur själva bedömningen ska gå till är ju en helt annan femma! Men som alla vet så är ju inget omöjligt...det tar bara lite längre tid.

Att klassen skulle komma med till SM - 06 är som alla förstår omöjligt i och med att 2006 års öltypsdeffinitioner, som DK för övrigt gjort en djupdykning i, redan gått till tryck.

Dessutom lär man nog behöva suga på avantegardekaramellen en stund....

Peter

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: KennethJohansson [mailto:kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom]
Skickat: den 18 november 2005 18:05
Till: Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse
Ämne: [Bryggaren] Domeri, domera, domeralla


Fredrik undrar lite om domarnas bedömning av öl.
Till att börja med så vill jag betona att när jag provade Wisby kloster så var det inte som domare utan som privatperson. Mina (och min frus) personliga omdömen av det ölet.

Det är annorlunda när man sitter och bedömmer ett av på en av SHBF:s tävlingar. Då bedöms ölet efter den typ/klass som ölet sägs vara av.

Dvs om jag sitter och bedömmer en Orvalkopia så bedömmer jag hur väl bryggaren lyckats relativt en äkta Orval. Dvs domarna bedömmer efter en definition om hur en viss öltyp skall smaka. Det betyder att jag som domare måste bortse från huruvida jag gillar öltypen eller inte. En objektiv snarare en subjektiv bedömning.

Problemet är att man som människa har svårt att alltid vara rent objektiv. Omedvetet så smyger sig säkerligen in ens egna preferenser om ölet är "gott" eller inte. Som tur är har vi alla olika tycken och smak och dessutom sitter numer flera domare och bedömmer en klass.

Jag har deltagit i ett antal SM både som medhjälpare och domare och kan utan tvekan säga att de bedömningar som görs är ytterst seriösa och att alla domare har stor integritet.

Visst, ibland kan det hända att ett eller annat öl kanske är "out-of-style" men jävligt gott så att det ändå får medalj. Men domare är också människor :-)

Det blir så lätt infekterat i subjektiva tävlingar.
Vann rätt låt?
Fel låt vann!
Känner ni igen det?

Personligen är jag mer för att man mer ska premiera nyskapande och nytänkande. Tyvärr hamnar sådana brygder alltför ofta utanför pallplats.

Det borde till nästa SM finnas kategorin:
"Bästa nyskapande ölet"
som kan vara att man gör något med en klassisk öltyp som ger en extra dimension och förnyar öltypen.

Det vore otroligt roligt tycker jag.

mvh Kenneth i Stenhamra





--- carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom wrote:

*** Brev nr. 11370 till Bryggaren skickat av
carlsbergerensisPÅhotmailPUNKTcom ***
<klipp>
Jag är lite nyfiken hur spridningen av domarnas utlåtanden se ut under
tävlingar tex?






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com
peter.z.hogstrom
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 68
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:51

Domeri, domera, domeralla

Inläggav Kenneth » tisdag 2005-11-22 01:00

Några funderinger från min sida...

Hur ska en sådan definition se ut förutom klassen/kategorin
"Nyskapande"?

Man välja lite olika metoder:
1) Beskriv vad som bryggare och domare ska använda för kriterier för att utse
det mest kreativa/nyskapande ölet.
Exempel: Ett nyskapande öl, antingen baserat på en klassisk öltyp med
förändringar som avviker från öltypen och förhöjer smak och arom. Alternativt
eller något helt nytt som ingen provat förr dock inom rimliga gränser. Endast
tillsatser från växtriket är godkända. Inga giftiga ämnen såsom tobak,
flugsvamp mm. Ej heller kemikaliska tillsatser.

2) Beskriv vad som INTE anses vara (särskilt) kreativt.
Exempel: Cascade i en tjeckisk lager. Varmjäst lager. Underjäst ale mm.

3) Låt fantasin flöda och sätt inte några regler alls. Lita på bryggarnas och
domarnas goda omdömen.

Ett bra exempel på ett "nyskapande öl" tycker jag detta öl är:
Hedersomnämnande i klass 8 år 2001
Underklass:Övriga, rököl
Ölets Namn:Galet öl (eller när jag rensade maltlagret)
Bryggare: Peter Pinaitis
Motivering:Härlig "rauchbock" med doft av rök, tjära, torkad frukt och en ton
av vanilj. Rund och len maltig smak, med en rökighet som inte sticker ut.

För mig låter det som ett mycket speciellt öl som det året skulle varit en god
kandidat till priset.

Det är drygt fyra månader till SM 2006. Så det kan knappast vara ett problem
att informera bryggare och domare om detta?
Så fruktansvärt byråkratiskt ska det inte behöva vara.
Lägg ut det på hemsidan. Skicka ut till mail-listor. Få med det i nästa nummer
av Hembryggaren som lösblad.

Kom igen domarkommittén!

mvh Kenneth Johansson, Stenhamra


--- HogstromPeterZ <PeterPUNKTZPUNKTHogstromPÅfortumPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11402 till Bryggaren skickat av "Hogstrom Peter Z"
<PeterPUNKTZPUNKTHogstromPÅfortumPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Jiiiha,

Föga förvånande för någon som känner mig så är jag den förste att ställa mig
på barikaderna och strida för en sådan här lysande ide´, som prïvatperson
alltså (c:

Hur sedan styrelsen beslutar och sen domarkommittén, DK, skall lösa hur
själva bedömningen ska gå till är ju en helt annan femma! Men som alla vet så
är ju inget omöjligt...det tar bara lite längre tid.

Att klassen skulle komma med till SM - 06 är som alla förstår omöjligt i och
med att 2006 års öltypsdeffinitioner, som DK för övrigt gjort en djupdykning
i, redan gått till tryck.

Dessutom lär man nog behöva suga på avantegardekaramellen en stund....

Peter






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 915
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Domeri, domera, domeralla

Inläggav OskarAndersson » tisdag 2005-11-22 01:00

Vad tror ni om det här upplägget?

1. Man kan ta avstamp i klassen 8C (i öltypsdefinitionen). Det vill
säga ett öl som inte passar in under någon annan kategori.

2. Att ölet är gott och behagligt är viktigt och ska väga tungt.
Inget nyskapande för nyskapandets skull.

3. En kort motivering varför bryggaren anser att ölet är nyskapande
och hans/hennes intentioner med brygden. Detta efter som klassen kan
spänna från allt mellan lättöl till den starkaste barleywine och
domarna kan komma att behöva någon form av vägledning (tror jag).

Hälsningar Oskar

22 nov 2005 kl. 10.05 skrev KennethJohansson:

*** Brev nr. 11405 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Några funderinger från min sida...

Hur ska en sådan definition se ut förutom klassen/kategorin
"Nyskapande"?

Man välja lite olika metoder:
1) Beskriv vad som bryggare och domare ska använda för kriterier
för att utse
det mest kreativa/nyskapande ölet.
Exempel: Ett nyskapande öl, antingen baserat på en klassisk öltyp med
förändringar som avviker från öltypen och förhöjer smak och arom.
Alternativt
eller något helt nytt som ingen provat förr dock inom rimliga
gränser. Endast
tillsatser från växtriket är godkända. Inga giftiga ämnen såsom tobak,
flugsvamp mm. Ej heller kemikaliska tillsatser.

2) Beskriv vad som INTE anses vara (särskilt) kreativt.
Exempel: Cascade i en tjeckisk lager. Varmjäst lager. Underjäst ale
mm.

3) Låt fantasin flöda och sätt inte några regler alls. Lita på
bryggarnas och
domarnas goda omdömen.

Ett bra exempel på ett "nyskapande öl" tycker jag detta öl är:
Hedersomnämnande i klass 8 år 2001
Underklass:Övriga, rököl
Ölets Namn:Galet öl (eller när jag rensade maltlagret)
Bryggare: Peter Pinaitis
Motivering:Härlig "rauchbock" med doft av rök, tjära, torkad frukt
och en ton
av vanilj. Rund och len maltig smak, med en rökighet som inte
sticker ut.

För mig låter det som ett mycket speciellt öl som det året skulle
varit en god
kandidat till priset.

Det är drygt fyra månader till SM 2006. Så det kan knappast vara
ett problem
att informera bryggare och domare om detta?
Så fruktansvärt byråkratiskt ska det inte behöva vara.
Lägg ut det på hemsidan. Skicka ut till mail-listor. Få med det i
nästa nummer
av Hembryggaren som lösblad.

Kom igen domarkommittén!

mvh Kenneth Johansson, Stenhamra


--- HogstromPeterZ <PeterPUNKTZPUNKTHogstromPÅfortumPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11402 till Bryggaren skickat av "Hogstrom Peter Z"
<PeterPUNKTZPUNKTHogstromPÅfortumPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Jiiiha,

Föga förvånande för någon som känner mig så är jag den förste att
ställa mig
på barikaderna och strida för en sådan här lysande ide´, som
prïvatperson
alltså (c:

Hur sedan styrelsen beslutar och sen domarkommittén, DK, skall
lösa hur
själva bedömningen ska gå till är ju en helt annan femma! Men som
alla vet så
är ju inget omöjligt...det tar bara lite längre tid.

Att klassen skulle komma med till SM - 06 är som alla förstår
omöjligt i och
med att 2006 års öltypsdeffinitioner, som DK för övrigt gjort en
djupdykning
i, redan gått till tryck.

Dessutom lär man nog behöva suga på avantegardekaramellen en
stund....

Peter






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com
OskarAndersson
 

Domeri, domera, domeralla

Inläggav Kim » onsdag 2005-11-23 01:00

Varför inte en klass 9 med underklasser som i de andra klasserna?
Ex.
A. En för nyskapande - där då nyskapandet skall ha högsta favör.
B. Crazy klass där knasigheter, kryddor och annat får väga tyngst.
C. Godaste godast, där man skapat en f....nat gott öl som inte platsar i de
normala klasserna - bedöm och njut.
D. Fruktskadad eller på annat sätt "fördärvad" öl, balans och annat får
spela in - 'va vet ja'.
E. Öl som knappast borde få kallas öl, kvass, (kanske sathi) och nu senast
kanske vassle-öl skulle kanske hamna här.

Detta är bara lite svammel som givetvis bör gå igenom den stora luppen - men
tanken bakom detta är ätt mitt i röran ändå försöka få till en struktur som
gör att den stora differensen av öl kan tävla inbördes.

OCH! Glöm inte klass fyra i folkets val - och givetvis måste man göra så att
porsölet och andra "utbölingar" (hittade inget bättre ord) kan fungera i nya
klass 9 och får en chans som de inte riktigt har i klass 8.

Håller med Kenneth att så jäkla svårt borde det väl inte vara att försöka ha
nya klassen redan 2006 - fast jag tror/anser att det då mest skall vara som
ett försök/mjukstart och omnämnande än som en färdig klass och SM-medalj.
Tror att lite mejl här och sedan en rundmailning bland domare skulle fixa
skivan redan till nästa nummer av bryggaren.
På så sätt hinner det nog mer finna en bättre slutgiltighet inför riktiga
starten SM2007, man har en provomgång och kan lättare bedöma vad som kan
tänkas figurera i denna klass.
Bidragen bör nog hållas lite mer hemliga efter provomgången om deltagarna
vill försöka sig på en revansch igen inför den verkliga starten 2007.


// Kim

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: OskarAndersson [mailto:oskarPUNKTanderssonPÅraketspelPUNKTse]
Skickat: den 22 november 2005 22:05
Till: Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse
Ämne: [Bryggaren] Re: Re: SV: Domeri, domera, domeralla


*** Brev nr. 11407 till Bryggaren skickat av Oskar Andersson
<oskarPUNKTanderssonPÅraketspelPUNKTse> ***

Vad tror ni om det här upplägget?

1. Man kan ta avstamp i klassen 8C (i öltypsdefinitionen). Det vill
säga ett öl som inte passar in under någon annan kategori.

2. Att ölet är gott och behagligt är viktigt och ska väga tungt.
Inget nyskapande för nyskapandets skull.

3. En kort motivering varför bryggaren anser att ölet är nyskapande
och hans/hennes intentioner med brygden. Detta efter som klassen kan
spänna från allt mellan lättöl till den starkaste barleywine och
domarna kan komma att behöva någon form av vägledning (tror jag).

Hälsningar Oskar

22 nov 2005 kl. 10.05 skrev KennethJohansson:

*** Brev nr. 11405 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Några funderinger från min sida...

Hur ska en sådan definition se ut förutom klassen/kategorin
"Nyskapande"?

Man välja lite olika metoder:
1) Beskriv vad som bryggare och domare ska använda för kriterier
för att utse
det mest kreativa/nyskapande ölet.
Exempel: Ett nyskapande öl, antingen baserat på en klassisk öltyp med
förändringar som avviker från öltypen och förhöjer smak och arom.
Alternativt
eller något helt nytt som ingen provat förr dock inom rimliga
gränser. Endast
tillsatser från växtriket är godkända. Inga giftiga ämnen såsom tobak,
flugsvamp mm. Ej heller kemikaliska tillsatser.

2) Beskriv vad som INTE anses vara (särskilt) kreativt.
Exempel: Cascade i en tjeckisk lager. Varmjäst lager. Underjäst ale
mm.

3) Låt fantasin flöda och sätt inte några regler alls. Lita på
bryggarnas och
domarnas goda omdömen.

Ett bra exempel på ett "nyskapande öl" tycker jag detta öl är:
Hedersomnämnande i klass 8 år 2001 Underklass:Övriga, rököl
Ölets Namn:Galet öl (eller när jag rensade maltlagret)
Bryggare: Peter Pinaitis
Motivering:Härlig "rauchbock" med doft av rök, tjära, torkad frukt
och en ton
av vanilj. Rund och len maltig smak, med en rökighet som inte
sticker ut.

För mig låter det som ett mycket speciellt öl som det året skulle
varit en god
kandidat till priset.

Det är drygt fyra månader till SM 2006. Så det kan knappast vara
ett problem
att informera bryggare och domare om detta?
Så fruktansvärt byråkratiskt ska det inte behöva vara.
Lägg ut det på hemsidan. Skicka ut till mail-listor. Få med det i
nästa nummer
av Hembryggaren som lösblad.

Kom igen domarkommittén!

mvh Kenneth Johansson, Stenhamra


--- HogstromPeterZ <PeterPUNKTZPUNKTHogstromPÅfortumPUNKTcom> wrote:

*** Brev nr. 11402 till Bryggaren skickat av "Hogstrom Peter Z"
<PeterPUNKTZPUNKTHogstromPÅfortumPUNKTcom> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Jiiiha,

Föga förvånande för någon som känner mig så är jag den förste att
ställa mig
på barikaderna och strida för en sådan här lysande ide´, som
prïvatperson
alltså (c:

Hur sedan styrelsen beslutar och sen domarkommittén, DK, skall
lösa hur
själva bedömningen ska gå till är ju en helt annan femma! Men som
alla vet så
är ju inget omöjligt...det tar bara lite längre tid.

Att klassen skulle komma med till SM - 06 är som alla förstår
omöjligt i och
med att 2006 års öltypsdeffinitioner, som DK för övrigt gjort en
djupdykning
i, redan gått till tryck.

Dessutom lär man nog behöva suga på avantegardekaramellen en
stund....

Peter






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005 http://mail.yahoo.com
Kim
 


Återgå till Bryggarearkivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster