Efter förra veckans delvis lyckade första bryggning (en APA och en Blonde, läs mer på http://hembryggarbloggen.blogspot.com) har vi fortfarande ett problem vi inte vet hur vi ska handskas med - kapsylering.
Det verkade väldigt enkelt. Man tog en flaska, placerade en kapsyl på den, ställde in kapsyleraren och sedan tryckte ned spaken tills det tog stopp.
Problemet är att vi inte en enda gång lyckats få en 100%-ig kapsylering, dvs den sitter inte som den ska runt om hela flaskan, se bifogade bilder.
Vi har försökt med att kapsylera och sedan rotera flaskan så området som misslyckades hamnar på en plats där kapsyleringen var lyckad. Men icke.
Någon som har nåt bra förslag? Har vi fel teknik? Är det fel på kapsyleraren?
Utrustning använd
Kapsyleringsapparat "FIW", bänkmodell från Humlegården
Kronkapsyler från Humlegården
Svenska 50cl returflaskor
Danska 50cl returflaskor