Sida 1 av 1

Infekterat?

InläggPostat: onsdag 2022-09-28 16:33
av Vippan
öl.jpg
Edit: här en bild på ölen, hoppas den är tillräcklig för att se.
Hej!

Jag håller i skrivande stund på att brygga min första öl, med hjälp av ett bryggkit från hembryggeriet och det ska bli en mango IPA. Efter fyra dagars jäsning kollade jag in i skafferiet där ölen jäser i en jäshink. Jag la märke till att ölen är vit i botten och tänkte höra ifall detta innebär dåliga nyheter?

Re: Infekterat?

InläggPostat: onsdag 2022-09-28 18:17
av Perwaste
Ingen fara alls.

Det är det som sedimenterar ned med tiden när det jäser och får stå ett tag. Ibland blir det mer, och ibland mindre.

Och den övre randen är rester från när jästen sköt fart och började jäsa på allvar. Inte heller någonting att oroa sig för.

Re: Infekterat?

InläggPostat: onsdag 2022-09-28 19:38
av Vippan
Stort tack för svaret! Slipper jag oroa mig! :)