Infekterat?

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Infekterat?

Inläggav Vippan » onsdag 2022-09-28 16:33

öl.jpg
Edit: här en bild på ölen, hoppas den är tillräcklig för att se.
Hej!

Jag håller i skrivande stund på att brygga min första öl, med hjälp av ett bryggkit från hembryggeriet och det ska bli en mango IPA. Efter fyra dagars jäsning kollade jag in i skafferiet där ölen jäser i en jäshink. Jag la märke till att ölen är vit i botten och tänkte höra ifall detta innebär dåliga nyheter?
Vippan
Nybryggare
Nybryggare
 
Inlägg: 3
Blev medlem: onsdag 2021-08-25 17:39

Re: Infekterat?

Inläggav Perwaste » onsdag 2022-09-28 18:17

Ingen fara alls.

Det är det som sedimenterar ned med tiden när det jäser och får stå ett tag. Ibland blir det mer, och ibland mindre.

Och den övre randen är rester från när jästen sköt fart och började jäsa på allvar. Inte heller någonting att oroa sig för.
//Perwaste
Perwaste
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 329
Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50

Re: Infekterat?

Inläggav Vippan » onsdag 2022-09-28 19:38

Stort tack för svaret! Slipper jag oroa mig! :)
Vippan
Nybryggare
Nybryggare
 
Inlägg: 3
Blev medlem: onsdag 2021-08-25 17:39


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 44 gäster