Hej
Jag är nybörjare på detta med att brygga öl men tycker det är helt fantastiskt. Har läst mängder, både böcker och olika forum. Har skapat med en liten, men ganska trygg grund av kunskap att utgå från. Har bryggt två satser och har köpt saker till en tredje, vilket är en NEIPA på 12 liter.
Det som gör mig bekymrad är oxidation, har läst många skräckhistorier om syreförstört öl just när det gäller NEIPA. Jag har ingen möjlighet att tillämpa syrefri torrhumling eller fatlagring. Som det ser ut nu behöver jag lyfta på jäshinkslocket för att torrhumla. Kommer sedan att flaskjäsa. Är detta projekt dömt att misslyckas, är det bättre att skippa torrhumlingen och göra någon annan typ av öl.
Köpte ingredienser efter recept på Essensspecialisten, se nedan:
Pale Ale 3,2kg
Vetemalt 320gr
Havreflingor 320gr
Caramalt 120gr
Citra 6gr vid 60 min
Citra 44 gr Hopstand 30 min
Citra 150 gr torrhumling 3 dagar
Bulldog English Ale jäst
Malten är blandad så jag måste använda samtliga. Hur ska jag göra om jag skippar torrhumlingen, hur hade ni gjort med humlen. Har bara citra hemma.