Jag började med ett kit från hembryggeriet som innehöll typ det man behövde, minus en hydrometer (om du vill veta hur stark ölen blir) och en kylspiral (tar ju timmar att kyla utan). Sen behöver man en kastrull på ca 18l om du ska brygga 10 liter öl med BIAB (som är den vanligaste metoden i de här kiten). Jag minns att jag bara följde instruktionerna och det gick ju såklart sådär första gången, men ölet blev helt okej ändå (man kan sjabbla rätt mycket i början, så länge ölet ändå koks, men sen ska man vara desto noggrannare när ölen väl ska kylas och därefter i processen). Stegen jag skippade var att flytta över ölen från ett kärl till ett annat, som de rekommenderade (primär och sekundär) utan hällde från början vörten ner i ett kärl med tappkran. Sen investerade jag 600 kr på en termostat och en gammal frysbox, för att kunna jäsa ölen på rätt temperatur och kallkrascha ordentligt. Det är kanske inte nödvändigt om du inte vet med dig att det är något du vill fortsätta med, för har du plats i kylen kan du ju också ställa in hela kärlet där sen när det jäst klart (för att kylan hjälper till att dra ner allt bös till botten inför tappning). Sen råder jag dig att köpa en flaskfyllare för några tior och sätta direkt på tappkranen sen när du ska tappa upp på flaska. Det är det allra enklaste. Lycka till och håll det enkelt första gången!
Och ett tillägg om kapsyleringsapparaten: jag har fortsatt använda den där billiga sen dess. Det funkar med rätt teknik. Sätt flaskan på en fuktig disktrasa först bara, så den inte flyger iväg