Fattar det som att du fått i 400gr socker i- utjästa 23 liter och INTE flaskat och INTE plaskat runt med grejorna, utan att du kom på det direkt och sen låtit det börja på ny jäsning i jäshinken, med lock och vattenlås? I så fall skulle jag låta det jäsa ut igen och sen prima igen när det är utjäst, fast då med lite mer lagom socker
Kan bli så att jästen inte orkar, men beror ju på hur högt OG du hade innan du smällde i 400gr socker. 400gr socker på 23 liter blir om jag räknar rätt runt 7 ÖG extra, vilket höjer alkoholhalten med ca 1%, så det är ju inte nån katastrof du står inför. Späda känns mer tveksamt, då tunnar du ur ölen. Möjligen om det är en PA/IPA och i så fall gå i med lite extra torrhumle samtidigt.
Inte säkert det blir bra, men bättre än att vaska. Kostar bara lite mer socker och tid. Finns säkert andra aspekter i detta som andra kommer påpeka, men spontant skulle jag testa enligt ovan. Kanske att du behöver stödja med lite extra jäst vid primning om du tänkt kallkrascha ifall jästen blir trött av allt jobb, och att du åtminstone ska fundera på vad en extra procent har för påverkan på ditt recept. Vet ju inte vad du bryggt eller hur starkt det var innan sockret.