Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst
Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.
av lehools » lördag 2021-02-13 10:47
Hej. Har försökt hitta något om vilken temperatur jag ska tappa på flaska, har drivit ner temperaturen till 2 grader där den stått i 3 dagar och ska nu tappa upp den på flaska. Vilken temperatur ska jag ha på ölen å primingen vid tappning? Det gäller en Ale jäst WLP001. Hittar inget på nätet om tempraturen ska upp till 20 grader igen innan tappning.
-
lehools
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 11
- Blev medlem: fredag 2017-01-13 21:24
av ekstedt » lördag 2021-02-13 11:36
Det spelar nog ingen större roll, men jag brukar släppa upp temperaturen först. Dels så slipper man tänka på fyllnadsgraden och på volymexpansionen som sker när ölet värms upp i flaskan. Men viktigare är att reducera risken för oxidering. Syre löser sig bättre när ölet är kallt.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
Återgå till Nybryggarhjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 26 gäster