Tappning efter kallkrach

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Tappning efter kallkrach

Inläggav lehools » lördag 2021-02-13 10:47

Hej. Har försökt hitta något om vilken temperatur jag ska tappa på flaska, har drivit ner temperaturen till 2 grader där den stått i 3 dagar och ska nu tappa upp den på flaska. Vilken temperatur ska jag ha på ölen å primingen vid tappning? Det gäller en Ale jäst WLP001. Hittar inget på nätet om tempraturen ska upp till 20 grader igen innan tappning.
lehools
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 11
Blev medlem: fredag 2017-01-13 21:24

Re: Tappning efter kallkrach

Inläggav ekstedt » lördag 2021-02-13 11:36

Det spelar nog ingen större roll, men jag brukar släppa upp temperaturen först. Dels så slipper man tänka på fyllnadsgraden och på volymexpansionen som sker när ölet värms upp i flaskan. Men viktigare är att reducera risken för oxidering. Syre löser sig bättre när ölet är kallt.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 26 gäster

cron