Moderatorer: martinb, Webbgrupp
JW Bottomtooth III skrev:Vet inte om jag missar något här men SG hamnade alltså direkt efter lakning på 1.028? Det är väl helt normalt? Bryggde nyligen en öl som hade just 1.028 SG efter lakning, 1.064 efter kok och 1.012 FG. Blir ju 6,5-7% alkohol.
Silverhanden skrev:Jag är osäker men några nackdelar bör ju finnas med att köra en skyhög boiloff?
Detta va nog årets minst konstruktiva inlägg hittillsSaint skrev:Gud! Det är så många konstigheter.
1.Varför lakar du?
2. Varför använder du ett bryggprogram?
3. Varför brygger du någon annans öl?
4. Varför tycker du att PH 5,8 är högt? Har du smakat skillnaden mellan öl bryggd på 5,2 mot 7,5?
Vatten, malt, humle och jäst. Det är inte så svårt. Sluta jaga siffror som utbyte och temperaturer. Du kommer aldrig att brygga samma öl två gånger och även om du försöker så kommer du inte att lyckas. Lär känna dina ingredienser och hur de fungerar med varandra.
Saint skrev:Gud! Det är så många konstigheter.
1.Varför lakar du?
2. Varför använder du ett bryggprogram?
3. Varför brygger du någon annans öl?
4. Varför tycker du att PH 5,8 är högt? Har du smakat skillnaden mellan öl bryggd på 5,2 mot 7,5?
Vatten, malt, humle och jäst. Det är inte så svårt. Sluta jaga siffror som utbyte och temperaturer. Du kommer aldrig att brygga samma öl två gånger och även om du försöker så kommer du inte att lyckas. Lär känna dina ingredienser och hur de fungerar med varandra.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 16 gäster