Diacetylrast på flaska?

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Diacetylrast på flaska?

Inläggav Max Damage » torsdag 2019-11-14 19:39

Finns det ngn anledning till att diacetylrast och/eller kallkrasch inte skulle kunna ske efter att ölet hamnat på flaska?
Jäsa fram kolsyra vid lite högre temp och få diacetylrast samtidigt kunde ju spara en del tid, men det kanske inte funkar så?

Dessutom skulle man ju kunna kallkrascha efter kolsyrejäsningen utan att oroa sig för baksug, oxidering jästdöd och vad nu folk brukar oroa sig för.
Inser att partiklarna kommer att falla ur i flaskan men bottensats får man ju ändå..

Det är ju skönt att få ölet ur hink och i flaska av flera olika anledningar.
Främst för att flaskan är ett bättre skydd, men även av rent praktiska skäl.

-Fredrik-
Max Damage
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 16
Blev medlem: torsdag 2019-04-25 12:44

Re: Diacetylrast på flaska?

Inläggav ekstedt » torsdag 2019-11-14 19:56

Diacetylrast är per definition något som sker vid slutet av jäsningen. Visst kan diacetyl brytas ner även i flaskan. Så länge det finns aktiv jäst kommer den bryta ner diacetyl. Men det sker ju inte lika effektivt som under jäsningen.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2737
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron